-

The Lion King is ook koning van de display ads 

De musical The Lion King is met behulp van een volledig geïntegreerde digitale campagne onder de aandacht gebracht bij zowel potentiële als eerdere bezoekers van de show. Bij de campagne zijn meerdere mediakanalen betrokken, zoals online video, digital out of home, display, social, televisie en search. Door op al deze kanalen een persoonlijke én dynamische boodschap te laten zien, konden de doelgroepen op een effectieve en smaakvolle manier kennis maken met deze schitterende musical.

Touch, tell & sell-aanpak

Het gevoel van The Lion King middels impactvolle en relevante communicatie overbrengen op de doelgroep was het doel van deze campagne. Omdat het creëren van één verhaal zorgt voor de meest consumer friendly marketing, is praten over ‘stappen in de funnel’ niet meer relevant,  maar is een full funnel benadering noodzakelijk. Er is daarom gekozen voor een touch, tell & sell-aanpak om de beleving vorm te geven.

Om deze aanpak vorm te geven werd de consument op relevante momenten tijdens de customer journey benaderd met opeenvolgende uitingen die naadloos aansloten bij de sfeer van de musical. Deze verschillende contactmomenten zorgden uiteindelijk voor een stijging in de verkoop van tickets voor de ‘Koning van de Musicals’.

Implementatie

Er zijn drie soorten (video)banners gecreëerd op basis van de touch-tell-sell aanpak. Hierbij is gebruikgemaakt van de inhouse DCO (Dynamic Creative Optimisation) tool LemonPi. Met LemonPi is het mogelijk om realtime alle content aan te passen, zoals de meest actuele tijden en prijzen voor de musicals, maar ook het aanpassen van teksten in bijvoorbeeld een call to action-button. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit bij de optimalisaties en personalisatie van uitingen, zoals het tonen van eerder gekozen tijden en prijzen. Dankzij deze LemonPi technologie sloot de boodschap perfect aan bij de gebruiker en ontstond er een 1-op-1-communicatiestrategie.

Om zaken als seasonality en verschillende inventory te voorkomen, werden de banners getest tegenover een statische bannerset, die gedurende dezelfde periode is ingezet. Gedurende drie maanden is data verzameld. Zowel binnen de prospecting- als de retargeting-laag werd een positieve stijging vastgesteld in de KPI, CPA van een klik naar de ‘Boek Nu’ pagina.

Meer omzet, lagere CPA

Binnen de prospecting-laag werd de campagne gestuurd op een micro-conversie, waarbij men terechtkomt in de tweede stap van de funnel op de ‘Boek nu’ pagina, met een zo laag mogelijke CPA. De videobanners zorgden niet alleen voor een CTR uplift van 9%, maar ook voor een daling van de Cost Per Action op de micro-conversie van 147%.

Ook binnen de retargeting-laag daalde de CPA met maar liefst 146%. Naast de daling in de CPA op de micro-conversie, was er in de retargeting-laag zelfs een stijging in omzet (+37%) en ROAS (+39%) te zien.

Koning van de display ads

Deze vorm van Media Stitching is als test meer dan positief ingezet bij The Lion King, waardoor de strategie zich zal uitbreiden naar meerdere musicals in binnen én buitenland. En tot slot wordt er samen met Stage Entertainment gekeken naar hoe deze strategie nog verder omnichannel uitgerold kan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond