-

Vijf manieren om je fulfillment te verbeteren

Nederlandse webwinkels hebben met Sinterklaas en Kerstmis een kleine 460.000 pakjes te laat bezorgd. Dat kan deels hebben gelegen aan de gebrekkige logistiek, maar ook aan de fulfillment. Chris Arnold van Intelligrated geeft vijf tips voor verbeteringen.

1. Analyseer je data om profielen samen te stellen

Hoewel er nog veel papierwerk bij komt kijken, vervult software een steeds grotere rol bij fulfillment. Het verzamelen en analyseren van orderdata kan helpen om je voor te bereiden op de vraag uit de markt. Historische data geeft inzicht in onder meer klantvoorkeuren, de meest gevraagde artikelen (SKUs) of de noodzaak om nieuw personeel aan te trekken. Het vergaren van data kan echter lastig zijn, ook voor bedrijven met enterprise resource planning (ERP) solutions en warehouse management systems (WMS). De oplossing is de inzet van een warehouse execution system (WES). Die kan uit historische data de ontwikkelingen beter in kaart brengen.

2. Kies de juiste order fulfillment oplossing

Grote warenhuizen gaan steeds meer over op automatisering om orders te verwerken, zo kan een warehouse execution system (WES) heel snel inspelen op veranderde vraag door de work flow (werkstroom) dynamisch aan te passen. Dat is bijvoorbeeld nodig wanneer klanten op grote schaal kortingen aanbieden, maar ook om kooptrends bij te benen. Aanvullende software is er in de vorm van labor management software (LMS), waarmee relatief snel extra personeel kan worden ingeschakeld. Robuuste LMS systemen slaan historische gegevens op.

3. Train je personeel voor optimale verwerking

De vraag naar bepaalde artikelen kan per dag of week verschillen. Fast movers en slow movers hebben directe impact op de verwerkingssnelheid en piektijden. Het helpt als personeel bij alle aspecten van de fulfillment kunnen bijspringen. Technologie kan hierbij helpen, denk aan stembesturing, waarbij werkers duidelijke instructies krijgen. Congestie moet worden voorkomen. Ook hier kan WES een rol spelen, door de workflow anders in te delen. Je kan er ook voor zorgen dat fast movers dichter bij de inpakkers staan en slow movers wat meer achteraan.

4. Rek de verwerkingstijden iets op

De verwerking van laatste moment-bestellingen is cruciaal, en daarom wil je geen al te vroege cut-off tijden hanteren. Wie het slim aanpakt, anticipeert al op aanstaande bestellingen, waardoor later op de dag geen bottlenecks ontstaan.  Automated storage and retrieval systems (AS/RS) kunnen assisteren bij de verwerking van de juiste verpakkingen. Optimalisatie is belangrijk. Een bestelling moet niet door het hele warenhuis circuleren, van verpakker tot verpakker, voordat het op de transportband komt te staan. WES technologie kan ook hier uitkomst bieden.

5. Geautomatiseerde systemen zorgen voor een hogere nauwkeurigheid

Geautomatiseerde fulfillment systemen kunnen de productiviteit met 35 procent verhogen doordat er minder fouten worden gemaakt. Denk aan verkeerde zendingen, en de verwerking van retouren. Realtime order fulfillment systemen zijn onontbeerlijk in dit verband. Zij moeten met gemak piektijden kunnen ondersteunen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond