-

Start-up Crayonic: Geen wachtwoord meer nodig

Start-up Crayonic werkt aan biometrische Multifactor Authenticatie. Simpel gezegd: ontgrendelen met een vingerafdruk of je stem. Zeven vragen aan Pavol Schmitzer, Chief Commercial Officer van Crayonic.

Wat doet Crayonic precies?

“We ontwikkelen een oplossing die wachtwoorden van bedrijven elimineert. Wachtwoorden zijn een verouderde, gevaarlijke en dure vorm van authenticatie die is gekoppeld aan de meeste cyberaanvallen. Helaas voegen ook veel vormen van multifactor authenticatie (MFA) alleen maar complexiteit en wrijving toe zonder meer veiligheid te bieden. Daarom hebben we een biometrische MFA-oplossing gemaakt die authenticatie net zo eenvoudig maakt als het ontgrendelen van je auto. Met jouw vingerafdruk, stem of handgeschreven pincode (of deze allemaal gecombineerd) kun je veilig een pc ontgrendelen of inloggen bij elke online of offline toepassing of dienst.” 

Waar zie je de belangrijkste toepassing?

“Onze oplossing is gericht op bedrijven en organisaties die te maken hebben met gevoelige gegevens en om verschillende redenen de smartphone niet kunnen gebruiken als multifactor-authenticatieapparaat. Ofwel vanwege prijs, veiligheid, compliance of andere redenen. Zorgaanbieders, de defensiesector, financiële dienstverleners, vitale infrastructuur en overheidsorganisaties zijn enkele voorbeelden. Ze moeten voldoen aan strenge authenticatie- en gevoelige gegevensbeschermingsvereisten. Wij helpen om pijnloos stapsgewijs over te stappen naar wachtwoord loze vormen van authenticatie die veiliger en gebruiksvriendelijker zijn.” 

Wat is de impact van Crayonic?

“Onze oplossing elimineert phishing, identiteitsdiefstal en zakelijke e-mail inbreuken. Volgens het Internet Crime Report 2020 van de FBI veroorzaakten deze aanvallen alleen al in de VS een schade van bijna $ 2 miljard. IBM zegt dat de gemiddelde kosten van een enkele cyberbeveiligingsinbreuk oplopen tot $ 4 miljoen. Dan hebben we het nog niet eens over juridische kosten, gederfde inkomsten en reputatieschade waar organisaties met een inbreuk onvermijdelijk mee te maken krijgen. Wij zijn van mening dat cyberbeveiliging een directe impact heeft op de duurzaamheid op lange termijn van elk bedrijf – groot of klein.

De gemiddelde jaarlijkse uitgaven van een organisatie om wachtwoorden te beheren bedragen ongeveer $ 150 per gebruiker in termen van directe kosten. Dat is exclusief de tijd die beheerders en helpdeskmedewerkers besteden aan wachtwoord gerelateerde problemen.” 

Waar staan jullie nu?

“In december 2021 hebben we onze oplossing ontwikkeld en verzenden we de eerste batches van ons product Crayonic KeyVault naar klanten. In de nieuwe post-pandemische realiteit van gedistribueerde arbeidskrachten worden organisaties geconfronteerd met de dringende noodzaak om de digitale identiteit van hun werknemers en externe partners te beveiligen.

We bouwen aan een wereldwijd netwerk van implementatiepartners die deze snelgroeiende vraag tegemoet treden. Iedereen die geïnteresseerd is in samenwerking, nodigen we uit contact met ons op te nemen.”

Wanneer zijn jullie van plan om naar de markt te gaan?

“We geloven dat 2022 cruciaal zal zijn. Niet alleen omdat onze oplossing gereed is, maar ook vanwege de markt. De wachtwoord loze “beweging” wint sterk aan kracht in de cyberbeveiligingsgemeenschap omdat het een van de grootste uitdagingen oplost: de balans tussen beveiliging en gebruiksgemak. Crayonic maakt zeker deel uit van deze beweging, die eerst een bedrijfsoplossing levert en later overgaat op gebruiksscenario’s voor consumenten.” 

Wie heeft er in  Caryonicgeïnvesteerd en wat voor investeerders zoeken jullie?

SOSV is een van ’s werelds grootste durfkapitaalfondsen. Ze financierden onze pre-seed en ook seed-ronde samen met Emurgo – de venture-tak van Cardano-blockchain. De seed-ronde werd geleid door een groep Europese angel-investeerders met een achtergrond in financiën en gezondheidszorg. We zoeken een strategische investeerder wiens bedrijf kan worden verrijkt met onze oplossing en markt.” 

Wat zou de ideale match zijn?

“Een grote hardware fabrikant of dienstverlener met een sterke wereldwijde aanwezigheid, die actief is op het gebied van beveiliging, toegangscontrole, identiteitsbeheer.” 

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over Crayonic voor investeerders.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond