-

Start-up Gavin draait met ‘risk-sharing’ verzekeringsmodel om

Met ’s werelds ‘eerste risk-sharing-service’ wil de Nederlandse start-up Gavin de verzekeringswereld opschudden. Door de twee belangrijkste elementen uit een verzekering om te draaien belooft het de helft goedkoper te zijn dan anders.

Bij een traditioneel verzekeringsmodel draagt iemand zijn risico over en betaalt daarvoor een maandelijkse premie. Het ‘risk-sharing-model’ van de insurtech start-up Gavin draait dit model om. Binnen een groep van deelnemers wordt er gekeken naar de die maand geleden schade, het totaal wordt vervolgens verdeeld. “Bij Gavin betaal je dus alleen als er geld uit gaat”, vertelt Pieter Ottevanger op Emerce eFinancials. Het is in feite een peer-to-peerverzekering. “Je bent verzekerd met een groep en op basis daarvan bepalen we maandelijks hoeveel iemand betaalt.”

De dienst, sinds afgelopen juni live, is bedacht door drie personen afkomstig uit de verzekeringsindustrie, vertelt Ottevanger. Van daaruit is het ontstaan. “Dit is een veel eerlijkere manier van verzekeren dat het standaard vaste bedrag per maand. Daarvan is het maar de vraag of je er ooit iets voor terugziet.”

Gavin is gestart met diefstal- en schadeproducten voor de telefoon, fiets en reis. Hoeveel klanten het bedrijf al heeft wil hij niet delen, maar het zijn er volgens Ottevanger meer dan genoeg om het model in een half jaar te kunnen valideren. Voor de verdere groei zoekt het nu investeerders. “Het model is heel flexibel. Het is niet alleen schaalbaar naar andere landen, maar ook meer producten. We focussen ons nu op schade, maar intern denken we al na over de aansprakelijkheidsverzekering.”

Dit bericht is 159 keer gedeeld

2 Reacties

Ben

Ik ben wel sceptisch. Wat als er een ramp gebeurd? Is er dan wel een buffer opgebouwd of wordt iedere deelnemer in de maand erna voor zo een hoog bedrag aangeslagen dat mensen persoonlijk falliet gaan?

Kan opzich wel werken als er een buffer wordt opgebouwd.
In een pool verzekerde mensen zouden mensen van verschillende regios / verschillende landen moeten zitten om het risico echt te delen.

Wel is de vraag of het echt goedkoper kan dan traditionele verzekeraars, op veel verzekeringen ( auto’s ) wordt nu zelfs al verlies gedraaid.

Gavin - Gavin

Tjeetje…een ramp, dat klinkt wel heel heftig! Ons risk-sharing model is zo opgebouwd dat we in uitzonderlijke situaties de schade over 3 maanden kunnen verspreiden en onze fee van 15% kunnen verlagen. Zo kunnen we eventuele grote outliers in claims opvangen.

Om antwoord te geven op je andere punt. We zijn er natuurlijk niet op uit mensen persoonlijk failliet te laten gaan, dat zou raar zijn. Daarom heeft je maandelijkse bijdrage bij Gavin een maximum. Dat wordt bij het afsluiten vastgesteld en we vragen nooit meer dan dat bedrag.

En of het goedkoper kan? Jazeker! Ons model bewijst nu al dat over de afgelopen 6 maanden de gemiddelde maandelijkse bijdrage zelfs nog iets minder was dan de helft goedkoper.

Als je nog meer vragen hebt horen we dat graag op hello@meetgavin.com

Have a nice day!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond