-

‘Twitter-activiteit werknemer kan onder concurrentiebeding vallen’

Het hangt er van af wat een werknemer op Twitter zet, maar deze informatie kan onder het standaard concurrentiebeding vallen. “Concurrerende activiteiten kunnen daar zeker onder vallen”, aldus Marieke Neervoort van SOLV Advocaten.

Neervoort spreekt met Gijs Vroom van Emerce over de juridische gevolgen van het Twitter-gebruik van werknemers.

Zo was er in Engeland een case van een sportzender die graag het Twitter-account wilde hebben van een journalist die vertrok. Neervoort noemt het begrijpelijk dat de zender de volgers wilde houden, maar stipt tevens aan dat het een ingewikkelde case is. De journalist twitterde immers onder zijn eigen naam.

De sportjournalist heeft zijn reputatie opgebouwd terwijl hij in dienst van de zender was. “Maar als hij, ook al is dat onder werktijd, zowel beroepsmatig als privé twittert, dan wordt het een lastig verhaal. “Je kunt niet iemand zomaar zijn Twitter-account ontnemen.”

“Je ziet dat steeds meer werkgevers het gebruik van social media door werknemers aan willen pakken. Ze stellen bijvoorbeeld een social media code in.”

Neervoort geeft als voorbeeld de social media code van de NOS. “Die was behoorlijk strikt, werknemers mochten onder geen beding iets over de NOS naar buiten brengen. Er werd een soort zwijgplicht opgelegd. Daar werd men ook niet blij van.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rob

Een praatje maken aan de bar kan ook …, dus……….?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond