-

Vincent van den Noort (Jungo): ‘Wij combineren hypotheken met crowdfunding’

Jungo is een nieuwe hypotheekverstrekker die zegt het net even anders te gaan doen dan alle andere verstrekkers. “Wij combineren hypotheken met crowdfunding. We laten de crowd meedoen. Het idee is dat we daarmee een win win situatie creëren voor zowel de huizenkoper als de investeerder”, aldus Vincent van den Noort , co-founder en creative director bij Jungo, bij Top Names.

80 procent van de hypotheek zal worden gefinancierd door een professionele partij. De overige 20 procent komt uit de markt.

Dit bericht is 7 keer gedeeld

3 Reacties

Wouter

Aegon(investeerder in Jungo) of een bank lacht het laatst, want die krijgt het eerste hypotheekrecht op het huis en loopt minder risico want hoeft minder uit te lenen. De crowd financiert het laatste beetje dat de bank niet aandurft, krijgt alleen tweede hypotheekrecht (en kan dus waarschijnlijk fluiten naar de inleg als er gedonder komt). Oftewel stap niet in.

Willem L

Een bank die het risico afwendt op de crowd, Jan met de Pet dus. Jungo doet er niet geheimzinnig over want er staat: “Alle hypotheken hebben de woning als onderpand. Bij executoriale verkoop wordt de investeerder pas afgelost na de institutionele investeerders, daar hoort dan ook een hoger rendement bij.” Stel dat dit de mores wordt dan hoeven de banken niet gered te worden bij een volgende crisis. De crowd wel maar die kan het shaken. Banken bijven toch rovers met een stropdas zo. Waarom niet iets minder rendement en het risico delen?

Vincent van Jungo - Jungo

Jungo verstrekt geen hogere hypotheken of hypotheken met een hoger risico dan andere partijen. De crowd krijgt dezelfde vergoeding en risico-opslag als institutionele investeerders, wij concurreren niet op risico. Het voordeel zit in de kosten die een institutionele investeerder wel heeft (overhead, kapitaalbuffers, e.a.), en een particulier niet.

Bij Jungo krijgt de crowd zijn inleg als eerste lineair terugbetaald in max. 8 jaar. Bovendien hanteert Jungo strikte acceptatiecriteria voor huizenkopers en wordt de crowd aanvullend beschermd door een overlijdensrisico verzekering en een collectieve investeringsbeschermer.

Welk risico loopt de crowd? Als er na verkoop van een huis een verlies is én de reserves van de collectieve investeringsbeschermer zijn onvoldoende om dat op te vangen, pas dan kan de crowd (een deel van) zijn inleg verliezen.

We lanceren binnenkort onze nieuwe website, waar je exact kan lezen hoe het werkt.

Laat 1 ding duidelijk zijn: Door mensen met elkaar te verbinden zorgen we dat huizenkoper én crowd profiteren. Nooit door risico’s op de crowd af te wentelen.

Als je meer vragen hebt mag je me altijd mailen op vincent@jungo.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond