-

Waarom je online en offline kunt boeken bij Flixbus

Flixbus is op zoek naar nieuwe markten binnen Europa, vertelt VP International Business Max Zeumer tijdens eTravel 2017. En die hoeven niet per se ‘tech-savvy’ te zijn, want offline boeken is tegenwoordig ook mogelijk. 

“We zijn gestart met de website en de app als boekingskanalen maar tegenwoordig kun je ons ook bij reisagenten en in onze eigen winkels die we bij busstations hebben geopend boeken,” zegt Zeumer. “We passen ons aan aan de markt. In het noorden van Europa zijn ze meer tech-savvy, in het zuiden zijn er ook veel mensen die liever op de traditionele manier boeken.”

Dit wordt mede ingegeven door de doelgroep: Flixbus trekt zowel de jongere als de oudere generatie reizigers, die de voorkeur geeft aan offline boeken. “De early adopters zijn de jongere mensen, studenten die veel reizen. Zij boeken hun ticket online en downloaden de app. Dat zijn de eerste mensen die in onze bus plaatsnemen als we op nieuwe markten starten. Daarnaast waarderen senioren de point-to-point verbindingen die we aanbieden. Voor hen draait het om het gemak, dat de buschauffeur hun bagage in de bus draagt en ze kunnen gaan zitten zonder dat ze moeten overstappen.”

Ondanks dat je regelmatig de bekende groene bussen op de weg kunt zien, heeft Flixbus zelf geen bussen. “We zijn een platform en werken samen met middelgrote en kleine vervoerbedrijven. Wij richten ons op de technologie, sales en marketing, de lokale partners doen de uitvoering. Er zijn daarbij verschillende modellen. In nieuwe markten waar de lange-afstandsbus nieuw is zijn onze partners vaak charterbedrijven of regionale vervoerders. Zij breiden uit met onze lange-afstandsroutes en geven hun eigen merk niet op. In markten waar er al een vraag bestaat naar internationale busdiensten integreren we bestaande spelers in Flixbus en nemen we hun busroutes over.”

Flixbus heeft ook geprobeerd om vervoer binnen Nederland aan de man te brengen, maar dat werd niet zo’n succes. “We hebben nog een paar binnenlandse lijnen in Nederland maar de focus ligt op het vervoer van de Benelux naar alle andere Europese landen. In Nederland concurreren we natuurlijk met de spoorwegen. Internationaal heeft Eurolines een vergelijkbaar busnetwerk maar dat product wordt als ouderwetser ervaren.”

Over de toekomst kan Zeumer kort zijn: Flixbus blijft uitbreiden. “We hebben een mooie groei doorgemaakt en we kijken natuurlijk wat we nog meer kunnen doen, naar welke landen we kunnen uitbreiden. Onze plannen voor de komende tijd zijn net zo ambitieus als de afgelopen jaren.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond