0
4.2k
Channel: B2B Digital

DAM-systeem updaten of vervangen? Gebruik deze vier stappen

Als marketingorganisatie kan je tegenwoordig op heel veel verschillende manieren je klanten benaderen. Om gelijke tred te houden met de digitale klantbehoeften moeten marketingprogramma sneller ontwikkeld en uitgevoerd kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat alle marketingtechnologieën binnen je marketingstack met elkaar worden gekoppeld, voor het creëren van een centrale marketinghub. Deze whitepaper beschrijft hoe je in vier stappen een Digital Asset Management (DAM) systeem selecteert.

De evolutie van DAM-systemen, van on-premise naar SaaS- en cloud-oplossingen

De traditionele DAM-systemen zijn on-premise oplossingen. Hoewel deze oplossingen in het verleden werden gezien als IT-oplossingen, werden deze voornamelijk door marketing- en creatieve teams gebruikt. Door de jaren heen zijn de implementatiemogelijkheden uitgebreid met private cloud en SaaS (software-as-a-service). Lees in de whitepaper wat de voordelen en verschillen zijn van deze implementatiemogelijkheden.

Updaten of vervangen, een nieuwe kijk op je DAM-systeem

Om de communicatie richting klanten te verbeteren is een Digital Asset Management (DAM) systeem een handig hulpmiddel. Nu een DAM-systeem een steeds belangrijker onderdeel wordt van moderne marketing nemen veel marketingorganisaties hun huidige oplossing onder de loep. Sommige vervangen hun on-premise systeem voor een cloud-variant, terwijl anderen ervoor kiezen om hun systeem te updaten naar een cloud-oplossing. Ongeacht de situatie, het selecteren van een DAM-systeem heeft verstrekkende gevolgen en vraagt om een zorgvuldig selectieproces.

De uitdagingen tijdens het selectieproces

Een DAM-systeem is de centrale marketinghub waar zowel externe als interne teams gebruik van maken. Daarnaast is het de verbindende factor tussen je CRM-, CMS- en marketing automation systeem. Het selecteren van een DAM-oplossing blijkt in praktijk lastig omdat:

  • Het keuzeaanbod steeds groter wordt.
  • De grenzen tussen aanverwante technologieën vervagen.
  • Je moet on-premise-, private cloud- en SaaS-oplossingen met elkaar vergelijken.
Zo selecteer je een Digital Asset Management (DAM) systeem in vier stappen

Om er zorg voor te dragen dat iedereen binnen de marketingafdeling en de rest van de organisatie weet wat je allemaal in huis hebt en waar het te vinden is, helpt een Digital Asset Management-systeem je uit de brand. In de whitepaper lees je hoe je in vier eenvoudige stappen zo’n systeem selecteert:

  1. Ontdek de minimale vereisten voor je marketingafdeling.
  2. Formuleer SMART-doelstellingen.
  3. Selecteer de juiste implementatieoptie.
  4. Vergelijk en evalueer de beste opties.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Bynder. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Bynder’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in het Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Lodewijk de Vries