Download

Download
0
3.5k
Channel: Cloud

Digitaal transformeren met het cloud hierarchy model voor FSI-organisaties

Om te overleven in de complexe en competitieve markt van vandaag, moeten financiële- en verzekeringen (FSI) -organisaties het meeste uit hun IT-infrastructuren halen. Ze kunnen hun IT-systemen niet langer beschouwen als een noodzakelijk kwaad. In plaats daarvan moeten ze verder kijken dan compliancy en IT beschouwen als een manier om meer efficiëntie, betere besluitvorming en meer innovatie mogelijk te maken. Als FSI-organisaties hun IT-infrastructuur kunnen optimaliseren en dit kunnen integreren in hun digitaletransformatiestrategie, kunnen zij beter gedijen in de uitdagende marketingomgeving(en) waarin zij zich bevinden.

FSI-organisaties moeten transformeren naar technologiebedrijven

Het speelveld in de financiële sector is sterk veranderd door strengere regelgeving, de noodzaak om innovatiever te zijn en tegelijkertijd de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit alles moet gebeuren in een concurrerende markt vol nieuwe agile spelers. Traditionele FSI-bedrijven moeten nieuwe manieren vinden om zich te onderscheiden. Lloyd Blankfein van Goldman Sachs verwoord dit als volgt: “Wij zijn een technologiebedrijf”. Maar hoe wordt je als FSI-organisatie een technologiebedrijf? Met het cloud hierachy model.

Een framework om innovatie te stimuleren en digitale transformatie te bereiken

Het grootste struikelblok voor (technologische) innovatie in de FSI-industrie is de bezorgdheid over beveiliging en compliancy. FSI-organisaties verwerken enorme hoeveelheden informatie en de verwerking van deze data vereist complex regelgevend toezicht – vaak in meerdere jurisdicties – gecombineerd met het risico op datalekken.

Het is dan ook logisch dat veel van de aandacht die is besteed aan het toepassen van cloudtechnologieën in FSI is besteed aan beveiliging en compliance. In het huidige concurrentielandschap wordt naleving steeds meer gezien als belangrijk onderdeel van de datastrategie van FSI-bedrijven.

Als bedrijven echt marktleider willen worden en digitale transformatie willen realiseren, moeten ze zoeken naar manieren waarop hun IT-systemen tastbare voordelen kunnen opleveren, in plaats van ze puur als potentiële kosten te beschouwen.

De vier fasen van het cloud hierarchy model voor FSI-organisaties

In dit eBook worden de vier fasen van het ‘cloud hierarchy’ model beschreven. Dit model biedt een simplistische uitleg van de belangrijkste gebieden waar FSI-bedrijven rekening mee moeten houden bij het optimaliseren van hun IT-infrastructuur en het profiteren van cloud-enabled technologieën – van basisvereisten tot en met innovatieve kansen.

De vier fasen zijn:

  • Beveiliging en compliancy: Dit is een van de meest fundamentele overwegingen voor de IT-infrastructuur van een FSI-organisatie. Lees in het eBook wat de belangrijkste belangrijkste beveiligingsuitdagingen zijn en hoe je deze uitdagingen kunt tackelen.
  • Operationele efficiëntie: Lean en efficiënt zijn, is met name belangrijk voor FSI-bedrijven omdat ze onder grote interne druk staan om de kosten onder controle te houden en te concurreren met nieuwe, wendbare en nieuwe markttoetreders. Lees in het eBook hoe cloud technologie zorgt voor meer efficiëntie en concurrentievoordeel.
  • Besluitvorming: De groeiende hoeveelheid gegevens, samen met de inspanningen van een FSI-bedrijf om om het potentieel van data te benutten, wordt in de branche vaak een ‘analyse-wapenwedloop’ genoemd. Lees in het eBook wat de toegevoegde waarde is van cloud technologie voor het nemen van datagedreven beslissingen.
  • Innovatie: Nieuwe marktspelers in de vorm van fintech- en insurtech-bedrijven zorgen ervoor dat FSI-bedrijven innovatiever worden. Deze nieuwe agile spelers maken het belangrijk dat gevestigde spelers cloud-enabled technologieën omarmen om competitief te blijven. Lees in het eBook hoe je het potentieel van cloud technologie kunt benutten voor het optimaliseren van de customer experience.

Redactie