Deel dit artikel
-

10 miljoen groeigeld voor moederbedrijf Imbull

Het bedrijf dat in juli Imbull kocht (Kortingscode, Actiecode.nl), Cuponation, heeft tien miljoen euro groeigeld opgehaald. Naast oprichter Rocket Internet doet nog een vrij brede groep investeerders mee.

Kort voor het weekend maakte Cuponation bekend dat het tien miljoen euro heeft opgehaald in de tweede grote financieringsronde. De investeerders: Rocket Internet, Holtzbrinck Ventures, New Enterprise Associates (NEA), e.ventures, ru-Net, Deutsche Telekom Strategic Investments (DTSI), Silicon Valley Bank en Columbia Lake Partners.

CupoNation is een uitgever die sites beheert met kortingscodes. Het bedrijf uit München exploiteert veertig sites in twintig landen, heeft daarop 25.000 winkels en merken aangesloten en biedt een half miljoen coupons en vergelijkbare koopjes.

Sinds vorige maand is het ook actief in Mexico, wat een teken is van het internationale bereik van de onderneming.

Een deel van dat bereik komt ook voort uit Flipit.com, het buitenlandse label van Imbull. In Nederland is dat beter bekend van de sites Kortingscode.nl en Actiecode.nl. CupoNation nam Imbull in juli van dit jaar voor een onbekend bedrag over.

CupoNation uit München, dat in 2012 werd opgericht, is vier jaar jonger dan Imbull maar heeft de financiële, technische en commerciële slagkracht van Rocket Internet achter zich. Daarom is het in staat om op betrekkelijk korte termijn een groot internationaal bereik op te bouwen. De ambitie van de Duitsers is om internationaal marktleider te worden. De Nederlandse overname vormt een stevig fundament onder de realisatie daarvan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond