Deel dit artikel
-

100 miljoen gebruikers voor Evernote

Online notitieblok Evernote heeft inmiddels 100 miljoen gebruikers. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf gisteren in een blogpost bekend. Opvallend is dat de meeste gebruikers in Azië zitten.

35 miljoen mensen gebruiken Evernote in Azië, 31 miljoen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en 27 miljoen in de VS. De groei is gerealiseerd zonder al te veel promotiegeld, zegt Evernote. Ongeveer dertien miljoen werd doorverwezen.

Evernote is een dienst die fungeert als online archief waar de gebruiker aantekeningen, kassabonnen, facturen, scans, PDF’s en andere digitale documenten in kan stoppen. Via tekstherkenning zijn alle documenten snel doorzoekbaar via alle mogelijke vaste en mobiele computers. Het bedrijf werkt met 250 miljoen dollar venture capital en laat zijn ambitie graag omschrijven met ‘de honderdjarige startup’.

Evernote maakte in januari nog een samenwerking bekend met T-Mobile in Nederland en nog elf andere Europese landen. Klanten van de telecomaanbieder mogen de premiumdienst van het digitale geheugensteuntje een half jaar gratis gebruiken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond