Deel dit artikel
-

100.000 euro voor ontwikkelplatform Ekipa

Startup Ekipa.co, een online platform voor softwareteams, heeft 100.000 euro aan investeringen binnengehaald. Private investeerders zagen dat met de groei van cloudoplossingen voor ondernemingen, ook software ontwikkelteams ‘uit de cloud’ beschikbaar moeten zijn.

Ekipa wil naar eigen zeggen de strijd aangaan met IT-reuzen als Accenture, IBM en Cap Gemini die al decennialang de markt domineren.

Sinds de lancering in januari dit jaar, hebben meer dan 250 softwareteams zich bij Ekipa aangemeld. Overheidsinstanties en het bedrijfsleven hebben daarmee via het platform toegang tot meer dan 5.000 ontwikkelaars die gezamenlijk meer dan 50 miljoen euro omzetten. Ekipa wordt inmiddels al in zes landen wereldwijd vertegenwoordigd.

Volgens Hugo Messer, de CEO Ekipa, zijn er goedkopere en meer gespecialiseerde teams voorhanden bij kleinere bedrijven. Vaak wordt het te veel geld uitgegeven aan managen van risico’s via de gangbare IT-reuzen als Accenture, IBM en Cap Gemini. ‘Wij gaan binnen de IT-sector doen wat Airbnb doet in de hotelindustrie.’

De oprichters zijn inmiddels op zoek naar een volgende ronde investeringen om de internationale groei verder te versnellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond