Deel dit artikel
-

24 miljoen euro omzet voor Kleding.nl

Zoekmachine Kleding.nl genereerde in vijf Europese landen ruim 24 miljoen euro omzet voor de aangesloten webwinkels.

Door een tv- en radiocampagne zag Kleding.nl zijn omzet in Nederland het afgelopen jaar verdubbelen. De omzet uit de internationale activiteiten van zusterbedrijf Fashiola in Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje en Frankrijk verdriedubbelde.

Ook de app hielp de omzet te vergroten. Een extra verkoopkanaal, waarmee men de omzet via mobiele apparaten liet stijgen van 9 naar 16 procent.

Het online bereik van Kleding.nl groeide het afgelopen jaar met ruim 60 procent, tot meer dan 1 miljoen bezoekers per maand. De site werd voor het eerst meer via mobiele apparaten (60 procent) dan via desktop (40 procent) bezocht.

Deel dit bericht

8 Reacties

johan

Omzet zegt niet zoveel, vraag me af of er winst word gemaakt.

Arash

In de affiliate business ontvang je gemiddeld 10% van de bruto omzet (gegenereerde verkopen). Het gaat dan om een netto omzet van rond de 2,4 miljoen. Met enkele afspraken kan het rond de 3 miljoen liggen.

Joost

Precies wat Arash zegt; het gaat hier om bruto omzet. De netto omzet zal max rond de 3 miljoen liggen idd. Iedereen weet dat in de kleding/schoenen business zo’n 50% wordt retour gestuurd en dat je de sale niet krijgt toegewezen. Dus 3 miljoen is echt de max max max netto omzet.

Dan al die reclame campagnes, kosten van werknemers. Het zou knap zijn als ze winst maken. Maar toegegeven; de bruto omzet is niet mis.

pieter

het is niet eens bruto omzet. Lees goed, ze doen “24 miljoen” voor de bij hun aangesloten webshops. Dat is dus NIET de omzet van Kleding .nl, maar de omzet die ze voor de webshops genereren. De bruto omzet zal dan idd zo rond de 2.4-3 miljoen liggen. En dat is heel wat anders dan de titel van dit artikel aangeeft!

Peter

Op kleding.nl kan je niks kopen je wordt doorgelinkt. Ze verkopen clickjes. Ze kunnen nooit zien of weten of het daadwerkelijk tot een aankoop komt bij de aanbieder. En als er daadwerkelijk een aankoop wordt gedaan dan komt van de 5 verstuurde pakketten er 3 retour (bron Wehkamp). Maar dat wordt weer niet vermeld. Dus ze roepen maar wat daar bij kleding.nl Wat een aantoonbare kolder.

Mark Oddens | IncreaseOnline BV

Gewoon een geweldige prestatie. 24 mio
omzet. En al dat gezeur hier over wat men er aan overhoudt en of men al dan geen winst draait…
Vooralsnog staat er een tent met 1 mio bezoekers per maand en een prima omzet! Gefeliciteerd Jan Willem & partners!

Johan

Nou Mark, ik vind dat helemaal geen gezeur van bovenstaande reageerders. Het voegt de nodige verdieping toe. Is ook nodig omdat er vaak klakkeloos persberichten over worden genomen van bedrijfjes die met ‘miljoenen’ de aandacht willen trekken.. Is wat mij betreft helemaal niet nodig, want ze doen het gewoon goed.

Marije

Ik ben erg nieuwsgierig hoelang een kleding.nl bezig is? Is het wel allemaal rendabel?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond