Deel dit artikel
-

350.000 euro boete voor World Ticket Center voor onjuiste vermelding

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt een boete op van 350.000 euro aan World Ticket Center (WTC) voor onjuiste vermelding van prijzen van tickets en reizen op haar website. WTC nam niet alle verplichte kosten op in de basisprijs voor vliegtickets.

Variabele kosten stonden volgens de toezichthouder (pdf) niet meteen duidelijk bij de basisprijs vermeld en werden pas op een later moment in het boekingsproces bij de prijs opgeteld. Ook stonden keuze-elementen, zoals een reis- en annuleringsverzekering, bij aangeboden reizen vooraf aangevinkt.

Inmiddels heeft WTC de informatie op zijn website aangepast, maar het bedrijf heeft wel bezwaar aangetekend tegen het besluit.

Volgens Anita Vegter, bestuurslid van ACM, hebben consumenten recht op transparante prijzen. ‘Dit maakt dat je prijzen onderling kunt vergelijken en een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Onduidelijke prijzen verstoren bovendien het gelijke speelveld en daarmee de onderlinge concurrentie.’

Sinds 2013 is ACM bezig om de prijzen in de reisbranche transparanter te maken. Aan het begin van het boekingsproces moeten alle kosten duidelijk worden gepresenteerd. De toezichthouder heeft de afgelopen periode een groot aantal bedrijven aangesproken die hun prijzen niet juist vermeldden.

Verplicht zijn de volgende vermeldingen

• De prijs in de advertentie is de prijs waarvoor geboekt kan worden;
• Alle onvermijdbare kosten zijn in de advertentieprijs inbegrepen;
• Alle variabele kosten staan direct bij de advertentieprijs vermeld;
• Keuze-elementen mogen niet vooraf aangevinkt staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond