Deel dit artikel
-

5G Hub in Eindhoven in gebruik gernomen

Vodafone, Ericsson, Brainport Development en High Tech Campus openen vandaag de 5G HUB in Eindhoven. Op deze plek gaan bedrijven, startups, overheden en studenten samen de nieuwe technologie van 5G in praktijk brengen.

De 5G HUB in de regio Brainport Eindhoven is bedoeld als broedplaats voor nieuwe 5G-technologie. De ruimte op de High Tech Campus telt ruim 700 vierkante meter en ligt in de nabijheid van techno-reuzen als ASML, Philips, TNO en TomTom.

In de hub is radiotechnologie aangelegd om 5G toe te kunnen passen. Deze is geschikt voor de 3,5 gigahertz testfrequentie en biedt zeer hoge snelheid en ultrakorte responstijden. Voor maximale capaciteit is dit te combineren met bestaande 4G frequentiebanden 800, 1800, 2100 en 2600 megahertz die eveneens in de hub beschikbaar zijn.

De 5G HUB heeft een speciaal ontwikkeld innovatieprogramma gericht op de thema’s gezondheid, entertainment, business, sport en cultuur. Zo gaat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hier ervaring opdoen met ‘machineleren’ waarbij verkeerslichten zich via datastromen leren aanpassen aan verkeerssituaties. Inzet van de 5G HUB is dat eind 2020 minstens zes organisaties met nieuwe toepassingen aan de slag zijn

Philips, de GGD Brabant-Zuidoost en het Catharina Ziekenhuis lieten met de pilot ‘connected ambulance’ zien wat de mogelijkheden van 5G zijn voor de gezondheidszorg. 5G maakt het mogelijk om meer data te versturen en door middel van network slicing prioriteit te geven aan dataverkeer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond