Deel dit artikel
-

App Maggy bundelt dertig tijdschriften voor 6 euro per maand

Blendle krijgt concurrentie van de mobiele app Maggy. Die biedt voortaan toegang tot alle artikelen van dertig Nederlandstalige tijdschriften voor een vast bedrag van 5,99 euro per maand.

Op dit moment zijn de titels van de uitgevers Hearst, WPG en New Skool Media in de app te vinden. Maggy heeft al een aantal andere uitgevers opgelijnd, en verwacht daarmee snel nieuwe titels te kunnen toevoegen.

Maggy hanteert een opvallend betaalmodel. Hoe beter de content van een uitgever wordt gelezen, hoe meer deze verdient. Van de inkomsten van Maggy komt 70 procent terecht bij de uitgevers. Dat wordt verdeeld op basis van de tijd die lezers hebben besteed aan artikelen.

Het uitgeefmodel is radicaal aan het veranderen, de consumptie van print neemt gestaag af onder mensen tot vijftig jaar oud. Uitgevers worden gedwongen naar nieuwe modellen te kijken.

Medeoprichter Michael Croll (o.a. Het Nieuwe VVE Beheer) vindt dat de content van journalisten meer lezers verdient. ‘In ieder magazine dat je nu niet leest, staan minimaal vier artikelen die je wél interessant vindt. Met Maggy heb je maandelijks toegang tot duizenden artikelen, waarvan je er minstens 100 graag zou lezen. Dit is nog geen €0.06 per artikel.’

Maggy kreeg begin 2015 een subsidie van 61.450 euro van het Stimuleringsfonds voor de Pers, gericht op persinnovatie. Met dit geld is het prototype ontwikkeld, waarmee Maggy uitgevers aan boord heeft gekregen.

Maggy is nu gratis te downloaden voor iOS, de Android-versie volgt snel.

IMG_4907

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond