Deel dit artikel
-

Online spel verbindt boer en gamer

De innovatieorganisatie van de Nederlandse melkveehouderij Courage en game-ontwikkelaar Gamious hebben de handen ineengeslagen voor een gratis spel op superboer.nl.

Voor het spel heeft de Noord-Brabantse Superboer René Vermunt zijn stal virtueel ‘opengesteld’. Gamers kijken mee over de schouder van de boer, zien hoeveel melk de koeien produceren en doen aan de hand daarvan voorspellingen over de melkproductie van de volgende dag. Des te beter de voorspelling, des te hoger de beloning voor de gamer. Met deze inkomsten kan de speler nieuwe koeien kopen en de productie verhogen.

Het mooie van de game is volgens Carel de Vries, innovatie manager bij Courage, dat men ‘speelt’ met echte data. ‘Als speler sta je in directe verbinding met de boerderij van René. Je krijgt data van de melkrobot en met een webcam kun je live meekijken in de stal. Bovendien krijgt je als superboer informatie over het weer, de gemoedstoestand van de koe, het kalveren en de melkcyclus. Allemaal zaken die van invloed zijn op de melkproductie.’

Met het spel willen willen de makers vooral een grote en jonge doelgroep aanspreken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond