Deel dit artikel
-

Allereerste webpagina ooit te bewonderen in Sneek

De allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver, is donderdag 24 maart te bewonderen tijdens de Snakeware Experience Day in Sneek. De webpagina uit 1991 draait op een door Steve Jobs ontworpen NeXT Cube-computer.

Wereldwijd zijn nog maar enkele originele en functionerende NeXT Cubes op de markt. De computer die eind jaren tachtig werd ontwikkeld, werd geen succes.

Het World Wide Web werd begin jaren negentig ontwikkeld door CERN, het centrum voor deeltjesonderzoek in Zwitserland. Het idee was om wetenschappelijk onderzoek via hyperlinks beter vindbaar te maken. Niet eerder dan in 1993 begon het web te lijken op wat we nu kennen, toen werd de grafische webbrowser Mosaic gelanceerd.

De website wordt ten doop gehouden door leerlingen van Stichting Odyssee. In 2013 werd binnen deze stichting de eerste Steve Jobsschool van Nederland geopend.

De Friese mediaspecialist Snakeware zal haar klanten en relaties informeren over haar producten en diensten. Ook wordt onder meer het luminous carpet van Philips getoond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond