Deel dit artikel
-

ACM waarschuwt voor malafide dropshipper Digital Advice

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor de oneerlijke handelspraktijken van het bedrijf Digital Advice LLC via diverse websites. Digital Advice verkoopt verschillende producten, zoals sneakers, trainingsbroeken, tassen en bh’s, via een groot aantal websites.

Het bedrijf maakt gebruik van dropshipping. Dit betekent dat het producten verkoopt die het zelf niet op voorraad heeft, maar die een derde partij maakt en verzendt. Daarbij moet de dropshipper zich houden aan de regels voor online verkoop.

Het afgelopen jaar ontving de ACM meer dan duizend klachten over de websites van dit bedrijf. Waarschijnlijk is dit nog maar een beperkt deel van het werkelijke aantal consumentenproblemen. Omdat het bedrijf niet in Nederland gevestigd is, werkt de ACM nauw samen met buitenlandse toezichthouders om het bedrijf aan te pakken.

Consumenten klagen dat Digital Advice, dat in Delaware zou zijn gevestigd, regelmatig niet of niet het bestelde product levert en dat dan niet duidelijk is dat een ander product wordt geleverd. Als consumenten producten willen terugsturen, is het bedrijf niet bereikbaar of moeten ze onverwacht hoge verzendkosten betalen voor het terugsturen naar het buitenland. Ook worden consumenten regelmatig niet geholpen en krijgen hun geld niet terug.

Het bedrijf zet regelmatig nieuwe websites online, waarbij het meestal niet duidelijk dat ze van Digital Advice zijn. De bedrijfsnaam wordt vaak alleen vermeld in de algemene voorwaarden.

oslobrands.com
lucybreeze.com
getevelynbag.com
wideally.com
nl.batumishoes.com
gethypersoft.com
nl.gethyperdark.com
nl.thelacybra.com
linalift.com
nl.getlotusbreeze.com
nl.nbynicole.com
northernrules.com
stridershoes.com
nl.swatreact.com
nl.swatpants.com
swatshorts.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond