Deel dit artikel
-

Nettowinst Booking.com naar 1,3 miljard dollar (+51%)

De vraag naar reisverblijven op de consumentenmarkt is ‘robuust’ en leidt tot meer boekingen dan verwacht. Booking.com heeft een goed tweede kwartaal en verwacht de zomer met een record af te sluiten.

De CEO van Booking.com, Glenn Fogel, uitte zich zojuist bij de publicatie van de kwartaalcijfers bijzonder positief over de maanden april tot juli. En beleggers delen zijn enthousiasme. Nabeurs staat het aandeel een kleine vier procent hoger.

Het aantal geboekte kamers steeg met negen procent ten opzichte van vorig jaar naar 268 miljoen. De concernomzet steeg met 27 procent tot 5,5 miljard en de nettowinst lag zelfs 51 procent hoger, op 1,3 miljard dollar.

Bij concurrent Expedia steeg het aantal boekingen van hotelkamers en appartementen eveneens met negen procent tot negentig miljoen. De omzet van het concern steeg 5,5 procent tot 3,4 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 387 miljoen.

Ook Airbnb publiceerde zojuist zijn financiële cijfers over het tweede kwartaal. Daar steeg de omzet met achttien procent tot 2,5 miljard dollar en steeg de nettowinst met 271 miljoen tot 650 miljoen dollar. Het aantal geboekte nachten steeg met elf procent tot 115 miljoen. “De vraag blijft sterk en gasten reizen verder. Maar de verhouding tussen lokale en internationale boekingen is nog niet terug op het peil van voor het coronavirus.”

Beleggers sturen de koers Airbnb nabeurs met 0,2 procent omlaag en die van Expedia met 0,8 procent omhoog.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond