Deel dit artikel
-

Amazon bevestigt overname MGM

Amazon en de legendarische MGM filmstudio gaan fuseren. Amazon betaalt 8,45 miljard dollar voor het bedrijf. MGM schrijft bijna een eeuw filmgeschiedenis en is een aanvulling op Amazon Studios, de eigen productiemaatschappij van Amazon.

Amazon koopt MGM vanwege de uitgebreide bibliotheek. Daarmee kan het bedrijf het aanbod van Amazon Prime Video versterken. Vergeleken met Netflic of Disney is het Prime Video-aanbod ondanks allerlei Originals redelijk schaars te noemen.

MGM heeft een uitgebreide catalogus met meer dan 4000 films, waaronder beroemde titels als 12 Angry Men, Basic Instinct, Creed, James Bond, Legally Blonde, Moonstruck, Poltergeist, Raging Bull, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Thelma & Louise, Tomb Raider, The Magnificent Seven, The Pink Panther en The Thomas Crown Affair.

Daarnaast krijgt Amazon de beschikking over 17.000 tv-programma’s, waaronder Fargo, The Handmaid’s Tale en Vikings.

Het wordt de op een na grootste overname voor Amazon, na de 13,7 miljard die het bedrijf in 2017 betaalde voor de biologische supermarktketen Whole Foods.

Eind vorig jaar huurde MGM investeringsbanken LionTree LLC en Morgan Stanley in om een nieuwe eigenaar te vinden. De overnamegesprekken liepen aanvankelijk vast.

Eerder voerde CEO Gary Barber al eens gesprekken met Apple. Dat bedrijf zou 6 miljard dollar willen betalen. Het bestuur van MGM vond die gesprekken ongepast en stuurde Barber naar huis.

De overname werd bekend gemaakt een dag nadat de officier van justitie in Washington DC liet weten dat hij Amazon wil vervolgen. De webwinkel zou misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie.

Amazon heeft volgens de aanklager onafhankelijke aanbieders verboden om hun producten voordeliger te verkopen op andere handelsplatformen. Daardoor zouden prijzen kunstmatig hoog

De officier eist een schadevergoeding, evenals maatregelen die de praktijk in de toekomst onmogelijk moeten maken.

(meer volgt)

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond