Deel dit artikel
-

‘Amazon brengt eigen smartphone uit’

Amazon.com zou op het punt staan een smartphone uit te brengen op basis van een gemodificeerde versie van Android.

Vanavond om half acht Nederlandse tijd houdt de webwinkel een persbijeenkomst voor een productpresentatie. Het lijkt bijna zeker dat er een nieuwe versie van Amazons Kindletablet wordt getoond.

De doorgaans goed geïnformeerde uitgave The Verge heeft echter ook bevestiging dat Amazon aan een eigen smartphone werkt. Het is niet uitgesloten dat die Androidtelefoon ook vanavond wordt getoond. Of hij ook spoedig op de markt komt, is de vraag. De productie zou nog gaande zijn.

Amazon maakt geen geheim van zijn sterke focus op het mobiele kanaal. Vorige week werd het succes van de eigen appstore bejubeld. ‘De Kindle Fire kwam nog geen jaar geleden op de markt en nu al zijn er honderden miljoenen apps en games gedownload.’

De hardware van de retailer draait op Android, maar is aangepast aan Amazoneisen. De downloadwinkel is niet die van Google maar die van Amazon zelf. Volgens The Verge zou de smartphone niet werken met Google Maps maar met Nokia Maps.

Eind augustus opende Amazon zijn mobiele downloadwinkel in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Op de Amerikaanse televisie is al een commercial te zien met daarin de nieuwe Kindle, die vermoedelijk vanavond wordt gepresenteerd:

Foto: kodomut (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Marco

Een ontzettend slim plan! Goede manier om klanten aan je te binden, ook Facebook zal binnenkort volgen. Ik ben ook zeer benieuwd wanneer Amazon de stap naar Nederland gaat maken.

Kan wel eens een zeer geduchte concurrent gaan worden voor een Bol en Wehkamp.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond