Deel dit artikel
-

Amazon heeft 80 miljoen abonnees op Prime

Amazon heeft in Amerika tachtig miljoen klanten die iedere maand zo’n tien dollar betalen voor betrouwbare pakketbezorging en aanvullende digitale diensten. Dat is 38 procent meer dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit een steekproef door Consumer Intelligence Research Partners. Dat zou erop neerkomen, dat meer dan zestig procent van de Amerikaanse huishoudens een abonnement op Amazon Prime heeft.

In de VS wordt Prime gepositioneerd als een abonnement voor snellen en betrouwbare levering van e-commercebestellingen. Snel is in Amerikaanse termen alles binnen twee werkdagen. Daarom is de VS-markt niet met Nederland te vergelijken en zijn logistieke Prime-achtige abonnementen hier niet te verwachten. Immers, meer dan negentig procent van alle pakketjes wordt standaard al binnen 24 uur bezorgd. Daarnaast bieden meerdere logistieke partijen voor een paar euro zelfs samedaydelivery.

De meest basale, goedkoopste vorm van Prime is overigens geen logistieke dienst, maar een Netflix-achtig abonnement voor streaming video.

De abonneedienst is behalve in Amerika en Engeland ook beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada, India, Japan en sinds kort ook in Mexico.

Foto: janitors (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Alexander - Netflix

80 miljoen x €10 per maand = 800 miljoen x 12 maanden = 9.6 miljard. Dat lijkt me sterk, dat Amazon alleen met een Video on Demand service miljarden verdient. Het zullen wel 80 miljoen inschrijvingen geweest zijn. Overigens is de overige info nog veel interessanter: Prime leden spenderen €1.300 per jaar en niet Prime leden €700. Dus daar kan je wel de verzendkosten (gratis verzenden als prime lid) wel van betalen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond