Deel dit artikel
-

Amazon investeert in fabrikant pickup auto’s

Amazon en General Motors willen gezamenlijk 700 miljoen dollar investeren in Rivian, een fabrikant van elektrische pick-up auto’s. Amazon doet dat met het oog op de elektrificatie van zijn logistieke vloot.

Op papier is het bedrijf tussen de 3 en 4 miljard dollar waard. Amazon CEO Jeff Bezos heeft afgelopen zomer voor het eerst met Rivian contact gezocht, maar het eerst niet de eerste investering in deze sector. Amazon is deelnemer aan een financiering van Aurora Innovation, een expert op het gebied van autonome auto’s.

Tesla heeft ook te kennen gegeven dat het pickups wil gaan maken, maar heeft dat steeds niet gedaan. Amazon bestelt zijn (Sprinter) busjes nu vooral bij Mercedes. Het bedrijf is zelfs zijn grootste klant.

Overigens moet bij Rivian het eerste R1T model nog van de band rollen. Dat zal niet voor 2020 gebeuren. De R1T komt beschikbaar in drie smaken, waarbij de instapversie een 105 kWh groot accupakket krijgt. De R1T belooft een elektrische actieradius van minimaal 370 kilometer voor de basisversie. Ook is de maak is de R1S, een SUV die Rivian nog even onder de pet houdt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond