Deel dit artikel
-

Na twee kwartalen verlies weer winst voor Amazon

Amazon heeft na twee kwartalen met verlies weer een bescheiden winst geboekt: 214 miljoen dollar op een omzet van 29,33 miljard dollar. Dat was beter dan verwacht.

De winst komt van de bestellingen rond de feestdagen. De bezorging daarvan via FedEx en UPS was afgelopen jaar beter geregeld.

De teleurstellende verkopen van Fire Phone hadden geen invloed meer op de cijfers. Amazon had het verlies al eerder afgeschreven.

Vooral Amazon Prime lijkt een succes: tientallen miljoenen mensen hebben een abonnement voor online video en snellere bezorging. Het aantal abonnees nam met 53 procent toe.

In heel 2014 leed Amazon overigens nog altijd een verlies van 241 miljoen dollar. Amazon heeft nooit spectaculaire winsten laten zien omdat wordt geïnvesteerd in toekomstige groei.

Voor het huidige kwartaal houdt Amazon rekening met een omzet van 20 tot 22 miljard dollar, 6 tot 16 procent hoger dan vorig jaar om dezelfde tijd. Amazon gaat wel weer uit van een operationeel verlies.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Ik blijf het vreemd vinden dat men voor 2015 al weer uitgaat van een verliessituatie. Amazon is een gevestigde waarde en zou daar op afgerekend moeten worden. Maar zo lang beleggers de toekomst zonnig in blijven zien is er natuurlijk geen vuiltje aan de lucht, for the time being, dan toch.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond