Deel dit artikel
-

Amazon opent netwerk van Duitse pakketkluizen

Amazon manifesteert zich op de Duitse markt duidelijker als een logistieke partij met de opening van zijn netwerk van pakketkluizen. Klanten kunnen hierin hun orders laten afleveren en deze, wanneer onderweg, op een voor hen gunstige tijd ophalen.

Zeker een jaar nam de e-commercemarktleider de tijd om het concept van de pakketkluizen uit te testen. Gisteren werden een netwerk van 180 kluizen officieel in gebruik genomen. Qua locatie concurreren ze met het kluizennetwerk van DHL, maar qua bereik nog lang niet. DHL, onderdeel van Deutsche Post, heeft drieduizend van dit soort locaties in bedrijf.

Typische locaties voor dit soort ‘pakketmuren’ zijn ingangen winkelcentra, benzinestations, kantoorgebouwen, supermarkten, universiteiten en ziekenhuizen. Zo lang er maar veel verkeer langs komt en de kluisjes goed bereikbaar zijn voor automobilisten. Amazon roept belangstellende locatie-eigenaren zich te melden. Het belooft zelfs een inkomstendeling uit eventuele reclame-inkomsten die voortvloeien uit bestickering van de kluizen.

De Amazon Lockers zijn momenteel vooral te vinden in de omgeving van Berlijn en München, maar er staan er ook in Augsburg, Hamburg en meerdere steden in het Ruhrgebied.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond