Deel dit artikel
-

Amazon UK verkoopt meer digitale dan gedrukte boeken

Wie een Kindle heeft, koopt vier keer meer boeken dan wie alleen van papier leest. Dat gegeven leidt er bij Amazon Engeland toe dat het inmiddels meer digitale dan papieren boeken verkoopt.

Voor iedere honderd gedrukte boeken, gaan er 114 digitale exemplaren over de toonbank. De technisch marktleider in de boekenmarkt ziet onder zijn eigen publiek dat het omslagpunt is bereikt. Dat geldt niet per definitie ook al voor andere boekverkopers.

Een belangrijke reden voor de toenemende digitale afzet is Kindle Direct Publishing. Dat is een dienst waarbij auteurs hun boeken buiten een uitgever om direct bij Amazon in de schappen kunnen leggen. Duizenden schrijvers brachten hun werk, dat mogelijk bij professionele uitgevers niet was ingenomen, toch in circulatie.

Direct Publishing is bijna een jaar actief in Engeland. Amazon verkoopt sinds twee jaar de Kindle in het land waar nu de Spelen plaatsvinden. Ter gelegenheid van die tweede verjaardag geeft het bedrijf wat kerncijfers vrij.

Foto: Jessica Mullen (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Martijn

Komt vooral door het gemak van bestellen bij de Kindle denk ik. En zelfs per ongeluk bestellen ;).

Erwin Boogert

Ben je in de gelegenheid dat te vergelijken met e-readers en downloadwinkels in Nederland? Ik ben benieuwd of daar grote verschillen tussen zitten en, zo ja, hoe die eruit zien.

hanco naninck

Nederland loopt weer een paar jaar achter op deze ontwikkeling. De kat uit de boom kijken tot hij een ons weegt en vanzelf in de tuin valt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond