Deel dit artikel
-

Amazon.nl met elektronica soms íets goedkoper dan Amazon.de

Een eerste analyse van het prijspeil van Amazon in Nederland versus de prijzen in Duitsland laat zien, dat Nederland iets vaker goedkoper is dan Duitsland.

Tweakers en Hardware Info hebben als eerste productvergelijkers van Nederland het complete aanbod van door Amazon.nl verkochte elektronicaproducten geïndexeerd en geanalyseerd. Daaruit komt naar voren, dat bij ruim 9.000 producten de Duitse Amazon iets goedkoper is, terwijl bij zo’n 17.000 producten juist Amazon.nl juist wat goedkoper is. “Maar de verschillen zijn klein”, aldus commercieel directeur Bart Zoetmulder van de DPG Media-sites.

Zoetmulder: “De Nederlandstalige versie van Amazon.de is de afgelopen twee jaar snel zeer populair gebleken bij onze bezoekers. Het afgelopen jaar zijn er zelfs maanden geweest dat Amazon.de meer interesse en daarmee doorkliks naar hun website kreeg vanuit onze vergelijkers dan bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue. Met een échte .nl-winkel zal die populariteit vermoedelijk nog flink toenemen.”

Uit de analyses van Tweakers en Hardware Info komt ook naar voren dat de prijsstrategen van bol.com, of hun algoritmes, de stuntprijzen waarmee Amazon de markt betreedt volgen. Het ziet ernaar uit dat de ‘nieuwe toetreder’ voor langere duur in meerdere productgroepen met prijzen zal stunten om verkeer naar de site te lokken. Daardoor wordt de site een herkenbaarder bestemming en crosssales met Prime, dat maar 2,99 per maand kost, kan meer klantenbinding bewerkstelligen.

Foto: Peri Scope (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond