Deel dit artikel
-

Amerikaanse Ministerie van Justitie stelt onderzoek in naar Snap

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar Snap in verband met zijn beursgang vorig jaar. Het bedrijf heeft volgens Reuters dagvaardingen ontvangen voor informatie die meer inzicht moet geven in de voorbereidingen van die beursgang.

Naar verluidt zijn enkele beleggers een rechtszaak begonnen tegen Snap omdat het bedrijf informatie zou hebben achtergehouden over de concurrentie met Instagram. Toen in augustus 2017 Instagram zijn eigen versie van Stories lanceerde, een van de belangrijkste onderdelen van Snapchat, daalde de koers flink. Als gevolg van deze concurrentie heeft Snap veel gebruikers naar Instagram zien vertrekken.

Dan is er ook nog een rechtszaak geweest van een oud-werknemer die stelt dat Snap een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven van gebruikersdata.

Sinds de beursgang heeft de koers zich niet meer hersteld. Die staat nu op 6,7 dollar tegen 17 dollar bij het beursdebuut. Snap zegt in een reactie dat het tijdig accurate informatie heeft overlegd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond