Deel dit artikel
-

Amsterdam en Uber gaan samen aan verkeersveiligheid werken

De gemeente Amsterdam en taxi-app Uber hebben een taskforce opgericht die gaat werken aan maatregelen om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. In deze taskforce zitten experts van de gemeente, Uber en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Rob van Holten, mede-oprichter van Qbuzz, wordt voorzitter.

In de afgelopen twee maanden vonden acht ernstige ongelukken plaats met een taxivoertuig. In zes gevallen was daar een chauffeur van Uber bij betrokken. Vier ongelukken hadden een dodelijke afloop.

Uber heeft naar aanleiding van deze ongelukken zelf al een aantal maatregelen genomen. In de taskforce wil men tot verdere afspraken met elkaar komen.

De taskforce wil voor de zomer een social charter presenteren. Daarin worden concrete en controleerbare afspraken gemaakt over onder andere verkeersveiligheid, transparantie en het delen van data.

De directeuren van toegelaten taxiorganisaties (tto’s) zullen periodiek ook worden geïnformeerd over de voortgang die wordt gemaakt in de taskforce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond