Deel dit artikel
-

Amsterdamse start-up FlickBike test ‘vernieuwend deelfietsconcept’

De Amsterdamse start-up FlickBike test deze zomer een naar eigen zeggen ‘vernieuwend deelfietsconcept’. Het experiment omvat duizend fietsen, die realtime te vinden zijn via een gratis app. Gebruikers downloaden de app, zoeken een fiets in de buurt en openen het fietsslot met hun telefoon.

Anders dan bij vee bestaande deelfietsconcepten, laten fietsers een FlickBike gewoon achter op hun bestemming. Teruggaan naar een huurstalling of fietsverhuurstation is niet meer nodig.

FlickBike richt zich in eerste instantie op Amsterdammers, ondanks de enorme fietsdichtheid. Toch zijn er volgens het bedrijf legio situaties te bedenken waarbij een FlickBike uitkomst biedt. Bus gemist, lekke band, fiets gestolen of zakelijk bezoek van buiten de stad. De deelfietsen worden dagelijks verspreid naar plekken waar de behoefte groot is, dus er is altijd een beschikbare FlickBike in de buurt.

De fietsen zelf zijn voorzien van een innovatief slot en de verlichting komt van een geïntegreerd zonnepaneel, de speciale foambanden kunnen niet lek en de ingebouwde GPS-chip maakt stelen ‘zinloos’.

De start-up zorgt voor onderhoud waarbij gebruikers defecten kunnen melden via de app. Fietsen staan niet alleen in de stad, maar ook bij evenementen, campussen en kantoorparken.

Bij succes in de hoofdstad volgt uitbreiding naar andere Nederlandse steden.

Dit bericht is 64 keer gedeeld

2 Reacties

Robert Theuws - Sisow

En dan is het nu wachten op de ‘deelauto’
Top idee! Ik zeg uitrollen in elke grote stad.

Erwin

Handig! kom maar op met die fietsen op Ijburg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond