Deel dit artikel
-

Battle: Internet Blockers

Op het eerste gezicht zou je ze niet samen in een versus verwachten, toch hebben Myndr en Google Wifi twee belangrijke overeenkomsten: het zijn beiden wifi-punten met de mogelijkheid om het internet te blocken. De manier waarop en de benadering is totaal verschillend. Interessant voor een vergelijking.

Myndr
Naast een wifi-punt zit er bij Myndr een thermostaatachtig kastje in de doos. Deze kun je aan de muur bevestigen en heeft vijf standen die je met een draaibeweging kan kiezen. Alsof je de verwarming een graadje lager zet, schakel je per stand meerdere functies van je internetmigelijkheden uit. Zo kan er in stand drie geen gebruik meer van social media worden gebruikt en stand vier daarnaast ook geen video meer worden gestreamd.

Myndr is meer een startpunt voor bewustwording van internetconsumptie in het gezinsleven, dan een restrictie hiervan. Iets om gezamenlijke afspraken over te maken en daarna centraal in de kamer zichtbaar te maken. Iedereen kan ook handmatig de instelling ongedaan maken en er zijn geen wachtwoorden of ouder/kind instelling. Het effect geldt voor alle verbonden apparaten.

Google Wifi
Bij het installeren van Google Wifi gebruik je een app waar je als beheerder meteen al bepaald wie niet en wie wel instellingen mag aanpassen. Ook al verloopt alles van een leien dakje, zo simpel als bij Myndr (internetkabel erin, stroom aan en inloggen maar) is het ook weer niet. Vooral als je nog een ethernetswitch en extra wifi-punten wil bijplaatsen.

In de app kun je aangeven welk apparaat op welke tijd en hoelang, gebruik kan maken van internet via Google Wifi. Zelfde geldt voor gebruik van Safe Search. Gradaties wat wel werkt en wat niet, zoals bij Myndr, zijn er niet. Het is alles of niets, maar dan wel heel specifiek per apparaat. Er zijn wel presets aan te maken die je handmatig kan activeren, maar dan alleen door de beheerder.

Conclusie
Myndr heeft een hele unieke en stabiele manier gevonden om het internetgebruik in een gezin bespreekbaar en hanteerbaar te maken. Wil je als ouder controle en restricties, dan is Myndr zo lek als een mandje, maar dat is ook niet de insteek. Daarentegen is geen enkel systeem waterdicht, ook Google Wifi niet. Het mobiele netwerk op een telefoon zet je er niet mee uit, iets wat Myndr in de toekomst wel kan. *Daarbij werkt Myndr aan een versie die in elk willekeurig netwerk werkt. Dan zou het de onbetwiste winnaar van de versus zijn. ** Wil je dat gebruik ook blocken, is er maar één echte oplossing….apparaat uitzetten of inleveren.

Specificaties

Myndr
Wifi: AC750 (2,4 GHz/5 GHz)
Protocol: 802.11 b/g/n/ac
Ethernet: 2x(1Gb/s)
Geheugen: DDR2 128 MB
Processor: 775Mhz Qualcomm Atheros QCA9563
Stroomverbruik: <6W
Prijs: 189 euro
Site: www.myndr.nl

Google Wifi
Wifi: AC1200 (2,4 GHz/5 GHz)
Protocol: 802.11a/b/g/n/ac
Ethernet: 2x(1Gb/s)
Geheugen: 512 MB RAM • 4 GB eMMC
Processor: Quad-core ARM-CPU
Beveiliging: WPA2-PSK
Stroomverbruik: 9W
Prijs: 139 euro
Site: store.google.com

* Dit artikel is eerder gepubliceerd in het novembernummer van Emerce Magazine #174.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond