Deel dit artikel
-

Belgen omarmen de cloud

Het gebruik van Software as a Service wordt ook in België steeds populairder als waardig alternatief voor on-premise applicaties, oftewel systemen die bij bedrijven zelf staan. Dat blijkt uit de Belgium Cloud Barometer.

Het aantal Belgische organisaties dat gebruikmaakt van cloudoplossingen blijft stijgen. Waar in 2016 nog gemiddeld 55 procent van de bedrijven een of meerdere SaaS-toepassingen gebruikte, is dat nu al 64 procent. Ook het aantal cloud-oplossingen als totaal van de gebruikte IT-toepassingen, neemt bij alle soorten organisaties toe.

De laatste jaren is de adoptie van cloudoplossingen in België in een stroomversnelling geraakt. In 2010 gebruikte nog slechts 13 procent van de Belgische organisaties een of meerdere cloud-oplossingen. 72 procent van de Vlaamse bedrijven met meer dan vijftig medewerkers heeft een of meerdere cloudoplossingen in huis, tegen 58 procent van de organisaties in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 44 procent in Wallonië. Wel zijn de bedrijven in het Franstalig gedeelte van ons land duidelijk met een inhaalrace bezig.

Van de 3740 cloudapplicaties die de bedrijven gebruiken is in 2018 36,9 procent een Office-toepassing. Dit was vorig jaar nog 25,5 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond