Deel dit artikel
-

Belgische retail: Winkelen op afspraak is een ramp

Winkelen op afspraak zorgt voor een dramatische situatie in de Belgische winkelstraten. Uit een rondvraag van handelsorganisatie Comeos blijkt dat de winkels die getroffen zijn door de nieuwe maatregelen, afgelopen zaterdag gemiddeld 60 tot 85 procent minder omzet hebben gerealiseerd.

Niet-essentiële winkels mogen sinds zaterdag in Belgie alleen open zijn voor winkelen op afspraak, net als in Nederland.

In de stadscentra was de omzet 60 procent minder, en in winkelcentra 85 procent minder in vergelijking met een normale zaterdag.

Comeos berekende dat de schade van de nieuwe maatregelen voor de volledige sector neerkomt op 1 miljard euro omzetverlies. Daarnaast zijn er meer dan 13.000 banen in gevaar.

Het is overigens nog niet duidelijk of de maatregelen gehandhaafd blijven nu de Brusselse rechtbank van eerste aanleg de Belgische overheid heeft veroordeeld om binnen dertig dagen een eind te maken aan de coronamaatregelen, op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag vertraging. De Nederlandstalige en Franstalige Mensenrechtenliga’s hadden een bezwaar ingediend en hebben vooralsnog gelijk gekregen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond