Deel dit artikel
-

Binnenkort geld versturen via Facebook

Facebook staat op het punt om in Europa het stempel elektronischgeldinstelling te krijgen. Gebruikers kunnen daardoor onderling geld over en weer gaan gaan versturen.

De Financial Times bericht dat het mogelijk al binnen een paar weken is beklonken dat Facebook een e-geldinstelling wordt. Daarvoor heeft het eerder al een aanvraag gedaan en de Ierse goedkeuring zou aanstaande zijn. Net als bijvoorbeeld Google en eBay gebruikt ook Facebook de Ierse licentie om in heel Europa te kunnen werken.

Facebookgebruikers hoeven niet per se geld op hun account te storten, maar moeten wel hun bestaande bankrekening koppelen aan hun account bij de profielensite. Zodra Facebook de onderhandelingen met TransferWise, Moni Technologies en Azimo rond heeft kan ook naar ver buiten Europa geld worden verzonden.

Het ziet ernaar uit dat Facebook zich hiermee niet of niet enkel een Europese dienst wil inrichten, maar juist eentje voor minder ontwikkelde landen. Daar kunnen ze vanaf binnenkort geld uit of via Europa gaan ontvangen. In Afrika, en binnenkort Roemenië, wordt sms al jaren gebruikt als gelddrager. Het ziet ernaar uit dat Facebook diezelfde status nastreeft.

Dit initiatief valt samen met Facebooks recente activiteiten om internettoegang en digitale communicatiediensten te ontsluiten voor minder ontwikkelde landen. Hiertoe werd Internet.org opgericht en Whatsapp overgenomen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn

Is er niet een autoriteit die een stokje kan steken voor het VEEL te groot worden van zo’n bedrijf?

Daarbij, welke idioot gaat nou z’n financiele verkeer via een advertentiebedrijf laten lopen??

Henk

Straks gaan ze nog de e-commerce in…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond