Deel dit artikel
-

Black Week: 88 procent meer verzonden pakketten

De week van Black Friday levert de pakketvervoerders een vloedgolf aan meerwerk op. Afgelopen week namen ze 88 procent meer pakketjes mee dan in een normale week.

De drukste dag voor hen qua vervoer was gisteren, maandag 30 november. Op deze dag, ook Cyber Monday genoemd, gingen er 253 procent meer pakketten door de logistieke netwerken dan gebruikelijk. Op Black Friday zelf 136 procent meer pakketten dan op een normale dag in 2020.

“Niet alle pakketten worden op de dag van de bestelling in behandeling genomen. Zeker niet op zondagen. Het hele jaar door zie je daarom het patroon dat maandagen altijd de drukste zijn”, aldus de woordvoerster van Sendcloud. Het Eindhovense bedrijf biedt een alles-in-een platform dat het volledige verzendproces automatiseert.

Sendcloud werkt behalve in Nederland ook in omringende landen. In een persbericht zegt het daarover: “Zowel in België, Frankrijk als Duitsland was een verdubbeling van het aantal zendingen te zien. Frankrijk en België zagen een toename van het aantal pakketten met 116 procent. In Duitsland was het koopjesfestijn goed voor een stijging van het pakketvolume met 112 procent.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond