Deel dit artikel
-

Crowdfunding moet ook boekhandel Scheltema redden

In navolging van andere Polare-vestigingen wordt ook een crowdfundingactie opgezet voor het behoud van Scheltema in Amsterdam. De huurovereenkomst van de vestiging aan het Koningsplein is vanwege het faillissement opgezegd. Om die reden moet bij een overname een nieuwe locatie ingericht worden. Daarvoor is minimaal een ton nodig.

Het initiatief komt van Jeroen Stumpel, de vijfde generatie bij boekhandel Stumpel. Die wil de vestigingen van Scheltema in Almere en Amsterdam behouden. Vanaf honderd euro kan iedereen zich ‘Vriend van Scheltema’ noemen. Daarnaast ontvangt de investeerder speciale voordelen naast een goed rendement van 25 procent verspreid over vijf jaar. Meer informatie is te vinden op Scheltemagaatdoor.nl en de Facebookpagina Scheltema moet blijven.

Stumpel, ooit werkzaam bij Essent Kabelcom, wil van Scheltema weer een goedlopende boekhandel maken, met een pand op een goed toegankelijke plek in het centrum. Met een breed aanbod Nederlandse en anderstalige boeken die ook eenvoudig via de webshop besteld kunnen worden. Daarnaast zal ‘Scheltema 2.0’ met een goed cafépand ruimte bieden voor boekpresentaties, lezingen en signeersessies. Dé literaire ontmoetingsplek van Amsterdam.

Er komt zeker ook een onlineshop, zegt Stumpel desgevraagd aan Emerce. “We hebben al een Magentoplatform draaien dat zo kan worden omgezet naar Scheltema. Onlineverkoop is in de toekomst echte noodzaak.”

Stumpel zegt dat hij niet weet of de curator ook nog met andere partijen bezig is. “Ik heb gehoord dat ECI een bod gaat uitbrengen, maar dat houdt ons niet tegen.”

Polare Eindhoven staat al op het punt om een doorstart te maken. De zaak wordt gered door de Eindhovense ondernemer Arjen de Koning, oprichter en eigenaar van de computerwinkelketen Paradigit. Eerder werd onder meer bekend dat de Haagse boekhandel Paagman de vestiging van Polare in Den Haag wil overnemen.

De failliete Maastrichtse boekhandel Polare heeft inmiddels 51.000 euro opgehaald. Het geld is bedoeld als doorstart van de boekenwinkel in de Dominicanen-kerk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond