Deel dit artikel
-

Polare Rotterdam wil zelfstandig blijven via crowdfunding

Een groep personeelsleden van de Polare-boekwinkel in Rotterdam wil crowdfunding gaan inzetten om de vestiging zelfstandig te houden. De winkel heeft een Facebook-pagina ‘Donner moet blijven’ geopend. Donner is de oude naam van de winkel aan de Lijnbaan.

De personeelsleden – Suzanne Hammecher, Jan Lutjeboer, Marjan Schoonderwoerd, Leo van de Wetering en Eelco Zuidervaart, samen werkten ze 135 jaar bij Donner – willen een coöperatie oprichten waarbij leden een aandeel in de boekwinkel kunnen krijgen. Zij denken tussen de 250.000 en 500.000 euro van publiek op te kunnen halen.

De (failliete) Polare-boekhandels zijn vandaag weer tijdelijk open gegaan. De winkels zullen los van elkaar verkocht worden. ‘De huidige voorraad is die van drie weken geleden, er zijn geen nieuwe boeken en tijdschriften ingekocht. Dat zal voorlopig ook niet kunnen,’ schrijven de initiatiefnemers. ‘Ook klantbestellingen aannemen, behoort op dit moment niet tot de mogelijkheden. De klantvriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers is echter zoals jullie gewend zijn.’

Een groter contrast is nauwelijks denkbaar: De Facebookpagina heeft al bijna achtduizend volgers. De officiële webpagina van Polare toont alleen het beeldmerk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hedwig Wassing

piet stam

wij hebben wel belangstelling m.b.t. crowdfunding

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond