Deel dit artikel
-

Boekingsplatform Plugify failliet

De Nederlandse startup Plugify is failliet gegaan. Bezoekers konden op de website artiesten bekijken, vergelijken, een offerte aanvragen, boeken en betalen.

Door de coronacrisis kwam er geen cent meer binnen. De boekingen waren al stopgezet, zo blijkt uit een mededeling op de site.

Oprichtster Eline Leijten, zangeres in de Rotterdamse studentenband Hermes House Band, lanceerde het platform in 2015. Een jaar later wist ze met crowdfunding 750.000 euro op te halen, en later kwam daar nog eens 300.000 euro bij.

Zo’n 300 kopers hebben nog  200.000 euro aan boekingen openstaan. Dat geld staat op een derdenrekening. Zowel kopers als verkopers lopen financieel geen risico. Ofwel ze krijgen het geld terug, of de band treedt alsnog op, meldt Online Betaalplatform.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

7 Reacties

Joost

Allemaal de schuld natuurlijk van seksistische mannelijke investeerders. Toch erg benieuwd waar die dikke miljoen aan crowdfunding aan op is gegaan. Zou het dan echt louter aan Adwords en CEO-salaris zijn uitgegeven?

Dirk

Fors bedrag en dan nog verknallen.
Typisch een voorbeeld van te hoge exploitatie kosten en vreemd vermogen

Tom

Zonder de details te weten kun je niet oordelen waarom Plugify failliet is. Ondernemen is risico nemen en soms gaat het niet zoals je wilt.

Julie

Sluit me helemaal aan bij Tom, je kunt hier niet over oordelen. Het was vanaf het begin een uitdagende stap en wie niet waagt wie niet wint. Ik ben trots op elke ondernemer die de uitdaging aan gaat en daar met hart en ziel voor gaat!

Wesley Smeets

Het probleem is waarschijnlijk de omvang van de Nederlandse markt. Als ze dit idee direct in Amerika hadden uitgerold waren ze een stuk verder (en waarschijnlijk ook gewoon al wat verdiend). Maar een paar tientjes per act verdienen in de Nederlandse markt: meh!

Bas

Er wordt geen inzage gegeven in de explotatie kosten aan de investeerders.
Is hierover iets bekend ?

A

Er bestond al eenzelfde soort bedrijf. Ondanks dat zij het heeft verkocht alsof ze de eerste in Nederland waren… wellicht heeft het daarmee te maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond