Deel dit artikel
-

Booking betaalt 65 miljoen euro overheidssteun terug

Booking.com betaalt de 65 miljoen euro terug die het van de Nederlandse overheid als coronasteun had ontvangen. Aanleiding is de ophef over de forse beloningen voor de top.

Booking betaalde drie leden van de raad van bestuur in totaal 28 miljoen euro. Kamerleden eisten vervolgens dat minister Koolmees (Sociale Zaken) de steun, bedoeld om de omzetklap door de coronamaatregelen op te vangen, terug zou vragen.

‘We hebben het debat in de Nederlandse samenleving van de afgelopen dagen op de voet gevolgd, nemen dit uiterst serieus, en hebben oog voor de gevoeligheid van dit onderwerp,’ zo zegt het bedrijf. ‘Tijdens de pandemie hebben we de beschikbare opties om Booking.com door de crisis heen te loodsen en werkgelegenheid te behouden zo goed mogelijk ingezet, inclusief een beroep op de NOW-regeling.’

Booking begon het jaar met een grootschalige sanering waarbij wereldwijd een kwart van de 17.000 arbeidsplaatsen verdwijnt.

Vorig jaar ontstond al ophef over die sanering omdat Booking voorafgaand aan die ingreep NOW-salarissteun opstreek, voor 65 miljoen euro. Van de jaarwinst over 2019 had het toen net vijf miljard dollar uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond