Deel dit artikel
-

Booking: Mijnbooking is misleidende reclame

De account van Mijnbooking.nl is door Booking.com stopgezet. Mijnbooking.nl is een Nederlandse start-up die de affiliate commissie van Booking uitkeert deelt met zijn klanten.

Op een boeking via een affiliate partner geeft Booking.com zo’n 3 procent commissie. Mijnbooking.nl geeft de consument daarvan 2,5 procent terug, zo vertelde oprichter Jens Voets op Emerce.nl. Op de vraag of hij niet bang was dat Booking zijn account zou blokkeren zei hij: “Er staat nergens dat je de commissie als affiliate niet mag delen. De totale prijs van een verblijf dat wordt geboekt via Booking bevat best hoge distributiekosten. Ik vind het goed dat zij daar via Mijnbooking.nl inzicht in krijgen en er iets van terug kunnen zien.”

Booking.com geeft de volgende korte verklaring voor het blokkeren van Mijnbooking.nl als affiliate partner: “Deze persoon schendt de regels van ons partnerschap/contract met de betrekking tot misleidende reclame.”

Waar die misleiding uit bestaat, daarop wil Booking.com geen antwoord geven.

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Daan

Wel heel naïef dit.

Een paar redenen waarom Booking.com dit zou willen blokkeren:

1) De naam… mijnBOOKING.nl is gebruik van naam van Booking.com en je zou kunnen denken dat het verbonden is aan Booking.com.

2)Meestal zijn de prijzen rechtstreeks bij hotels en bij Booking.com gelijk voor de consument. Booking is nooit goedkoper dan rechtstreeks boeken. Met MijnBOOKING.nl ben je dat als consument wel en dat is niet de bedoeling. Hotels willen nieuwe klanten en niet bestaande klanten die eerder rechtstreeks boeken maar nu via MijnBooking.nl omdat het goedkoper is. Wint het hotel niets bij.

3)Toegevoegde waarde van Mijnbooking.nl is nul komma nul. Behalve commissie delen voegt het niets toe. Het is een schil over Booking.com en roept wij zijn goedkoper.

4)Oneerlijk tov andere affiliate partners die dit niet doen

Bijzonder dat Emerce eerder deze site onder de aandacht bracht. Niet orgineel.. vakantiekaart.nl deed dit jaren terug al. Maar dan iets slimmer.

Gerrie Brand

Hi Daan,

Dank voor je reactie. Eens met punt 1, al ben ik geen jurist. Wat de overige punten betreft: in mijn ervaring is Booking wel degelijk regelmatig goedkoper dan direct bij het hotel boeken. Over de toegevoegde waarde valt te twisten en wat eerlijk is ten opzichte van andere affiliate partners ook – het is te hopen dat hoe aantrekkelijk ze zijn voor de consument van meer afhangt dan het prijskaartje. Er zijn overigens meer sites waarop de boeker/klant meeprofiteert van de commissie, TRVL bijvoorbeeld, maar dat concept is veel meer uitgewerkt. Vakantiekaart.nl leidde volgens mij tot allerlei rechtszaken van touroperators die de samenwerking/agentuurovereenkomst opzegden. In welk opzicht hebben zij het slimmer aangepakt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond