Deel dit artikel
-

Bosch en Universiteit van Amsterdam in kunstmatige intelligentie

De Duitse industriereus Bosch en de Universiteit van Amsterdam gaan samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie. Daartoe is in Amsterdam een onderzoekssamenwerking aangekondigd.

Onder de naam Delta Lab (Deep Learning Technologies Amsterdam) wil men een ‘regelmatige uitwisseling van kennisoverdracht’ bevorderen.

De komende vier jaar zal het bedrijf drie miljoen euro vrijmaken ter ondersteuning van het onderzoekswerk van tien doctorandi en postdoctorale fellows aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze wetenschappers zullen nauw samenwerken met de onderzoekers van het Bosch Center for Artificial Intelligence (BCAI) op de onderzoekscampus in Renningen. Bosch zal op zijn beurt medewerkers sturen om aan de Universiteit van Amsterdam aan gezamenlijke wetenschappelijke projecten te werken.

Delta Lab is de tweede onderzoekssamenwerking van Bosch. Eind vorig jaar richtte Bosch samen met politieke, zakelijke en wetenschappelijke partners Cyber Valley in de Duiste deelstaat Baden-Württemberg op.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond