Deel dit artikel
-

Brede steun voor Update-campagne Consumentenbond

Ruim 10.000 consumenten steunen de oproep van de Consumentenbond om smartphones langer van updates te voorzien. Consumenten vinden het een groot probleem dat veel fabrikanten Android-smartphones maar een beperkte tijd bijwerken naar nieuwere versies.

De bond concludeerde een dezer dagen dat het meerderheid van de Android-telefoons draait op een oude, vaak onveilige, versie van dit besturingssysteem. Apple werkt zijn systeem vaker bij, ook voor oudere iPhones en iPads.

Uit sommige reacties blijkt ook dat consumenten de updates door hun provider traag vinden. Providers Vodafone en T-Mobile voegen soms nog een extra ‘laag’ toe aan een update, zoals een voorgeprogrammeerd voicemailboxnummer of extra apps. Hierdoor duurt het langer voordat consumenten over die update kunnen beschikken. De Consumentenbond heeft de providers om uitleg gevraagd en ook bij hen op een oplossing aangedrongen.

De Consumentenbond heeft de onderzoeksresultaten inmiddels gedeeld met buitenlandse zusterorganisaties en bekijkt de mogelijkheden om gezamenlijk op te trekken tegen fabrikanten.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Beter lobbiet de CB bij de EU die maar eens voor alle “computer” hardware, van smart-tv, tablet, telefoon, router, noem maar op open bootloaders verplicht. Zodat je er altijd nog Linux op kunt draaien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond