Deel dit artikel
-

Canadees bedrijf met gratis marketing automation

Een Canadees bedrijf Wishpond gooit de knuppel in het hoenderhok op de markt voor marketing automation. Het heeft een gratis marketing automation platform (MAP) gelanceerd. Concurrenten vragen voor identieke oplossingen al gauw duizend dollar per maand.

Volgens CEO Ali Tajsekandar vergen oplossingen als Hubspot en Marketo ook nog eens de inzet van trainingen en advieskantoren, waardoor marketing automation onbereikbaar wordt voor kleine bedrijven.

Wishpond komt niet uit de hoek van e-mailmarketing, zoals de meeste van zijn concurrenten. Het bedrijf is gespecialiseerd in sweepstakes en heeft een tool voor het ontwikkelen van landingspagina’s. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor analytics, bezoekerstracking, CRM-integratie en invulformulieren.

De tool is gratis tot 200 leads, daarna betaalt men 69 dollar per maand. Wishpond claimt nu al zo’n 5000 klanten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel

Een beetje misleidend dit artikel, het lijkt op een persbericht. Deze tool richt zich duidelijk op kleinere organisaties. Het is niet correct om deze eenvoudige tooling te vergelijken met producten als Hubspot en Marketo die veel functionaliteit en services bevatten. De gratis versie van Wishpond is zo goed als waardeloos als je kunt gaan tot 200 leads, wat een ander woord voor contacten lijkt in dit model. Overigens; dat de gevestigde orde een zwaar pricing model heeft; daar hebben ze zeker wel een punt.

Philippe

Inderdaad, toch een beetje misleidend en de vergelijking met Hubspot, Marketo en andere “pro” spelers gaat hier niet echt op. 200 leads (contacten) is ook heel weinig, anderen zoals Mautic zijn gratis tot 2500 contacten terwijl de features zo goed als dezelfde zijn… Voor kleine organisaties of organisaties met een klein budget zijn er trouwens een paar hacks met (gratis) integraties die dikwijls al een heel eind gaan mbt hun marketing noden. Bij de usual suspects zie ik veel “overkill” aan features die voor de kleine KMO er niet echt toe doen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond