Deel dit artikel
-

Cel en taakstraffen geëist tegen afperser Zalando

Het Openbaar Ministerie heeft tegen 20-jarige Hagenaar Kian S. een gevangenisstraf van 36 maanden geëist, waarvan 34 maanden voorwaardelijk, en 240 uur taakstraf voor het uitvoeren van DDos-aanvallen.

Hij viel onder andere de Britse omroep BBC, webwinkel Zalando en YahooNews aan. Ook deed hij pogingen tot afpersing van een bitcoinwisselkantoor en twee goksites via DDOS-aanvallen.

Hij zou de beschikking hebben gehad over 12,5 miljoen wachtwoorden van computers.

De Hagenaar maakte gebruik van een zogeheten Mirai-botnet. Een netwerk van zo’n 10.000 geïnfecteerde apparaten zoals smart-tv’s en beveiligingscamera’s. Die controleerde hij op afstand.

Slachtoffers werden onder druk gezet: ‘We will complete destroy you reputation amongst your customers en make sure your website will remain offline until you pay’.

Als in 2017 bij hem thuis een huiszoeking wordt gedaan, gaat hij door met zijn botnet, zoals blijkt uit gegevensdragers die tijdens een tweede huiszoeking op 5 december van dat jaar in beslag zijn genomen.  Vanuit zijn optiek is dat ook logisch: “I wanna get a lambo [Lamborghini] so badly”.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond