Deel dit artikel
-

Consumentenbond waarschuwt voor onlinekennisquiz Triviatu

De Consumentenbond waarschuwt voor sms’jes van Triviatu, een aanbieder van een online kennisquiz. Consumenten melden ongevraagd sms’jes te ontvangen en daarvoor flink te moeten betalen.

Het merendeel van de klagers zegt ‘uit het niets’ geconfronteerd te worden met een sms-abonnement van bijvoorbeeld twaalf euro per week. Een aantal heeft meegedaan aan een prijsvraag via Facebook, maar ook zij zeggen dat het voor hen het volstrekt onduidelijk was dat zij zich daarmee opgaven voor een betaalde dienst. Consumenten die zich niet hebben aangemeld voor de dienst, kunnen contact opnemen met hun telecomprovider.

De Consumentenbond adviseert gedupeerden direct hun telefoon te blokkeren voor sms-diensten via www.payinfo.nl en heeft de telecomproviders gevraagd een onderzoek in te stellen.

Providers en sms-dienstverleners hebben in een gedragscode vastgelegd hoe om te gaan met sms-diensten, maar de Consumentenbond krijgt signalen dat providers in veel gevallen bij de meldingen over Triviatu geen onderzoek instellen en het merendeel van deze klagers krijgt hun geld niet terug.

Deel dit bericht

3 Reacties

S. Baarsma-Wolters

Beste mensen,
Al vrij lang geleden heb ik een paar keer een kennisquiz gespeeld. Vond ik gewoon leuk. Na die tijd krijg ik inderdaad wekelijks vier mailtjes van nummer 8444 binnen. Sinds een paar weken staat bij het gratis berichtje dat ik lid ben van Triviatu en dat de kosten voor deze dienst 12 per week bedragen. Met die 12 wordt w.s. 12 euro bedoeld? Heb geprobeerd hen te benaderen maar dit lukt niet. Desalniettemin is het niet mijn bedoeling om lid van hun te zijn en hiervoor ook nog te moeten betalen, want het enige wat ik met de berichtjes is ze verwijderen.
Weet u hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?
Alvast bedankt voor uw hulp.
Vriendelijke groet, Sjoukje Baarsma-Wolters

S. Baarsma-Wolters

Ik hoop dat u mij kunt helpen.

S. Baarsma

Kunt u mij helpen om van Triviatu af te komen zodat ik 12 (euro?) per week besparen? Ik heb hun geen toestemming hiervoor gegeven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond