Deel dit artikel
-

Consumentenbond tegen AP: ‘Wees strenger voor kinderen’

De privacyregels onder de AVG bieden te weinig bescherming voor kinderen. De Consumentenbond wil dat dat verandert en roept de politiek daartoe op via toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

De bond onderzocht in hoeverre de Algemene Verordening Gegevensbescherming specifieke bescherming biedt voor de privacy van kinderen. En of dat voldoende is. Nee, luidt het antwoord op beide vragen. Gisteren overhandigde directeur Consumentenbond Sandra Molenaar de bevindingen aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP.

“Slechts twee artikelen in de wet gaan over dit onderwerp. En daarin staat alleen iets over de ouderlijke toestemming. En de verplichting van platforms om duidelijk te zijn over welke persoonsgegevens ze verzamelen en hoe ze die verwerken. Wat ons betreft zouden van kinderen helemaal geen marketingprofielen gemaakt mogen worden.”

Over de algoritmische verwerking van biometrische kenmerken van kinderen, en opslag daarvan buiten de Europese Unie, laat Molenaar zich in het rapport niet uit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond