Deel dit artikel
-

Coolblue stelt beursgang uit

Coolblue stelt zijn beursgang uit vanwege ‘onzekere marktomstandigheden’. ‘De huidige onzekerheid in de financiële markten zorgt ervoor dat investeerders terughoudend zijn ten opzichte van beursgangen in de ecommerce,’ zo luidt de verklaring van oprichter en CEO Pieter Zwart.

Hij voegt daaraan toe: ‘De afgelopen maanden is door heel veel mensen ontzettend hard gewerkt aan alle voorbereidingen, en wij waren er klaar voor. En daar wil ik iedereen heel hard voor bedanken’.

Mogelijk is er ook een verband met een tekort aan bezorgers en personeel in zijn distributiecentrum in Tilburg, waardoor de winst de afgelopen maanden hard is gedaald. Dat bleek een dezer dagen uit niet-publieke rapporten van bankanalisten die betrokken zijn bij de beursgang.

De afgelopen maanden moest Coolblue noodgedwongen op de rem trappen, bijvoorbeeld door minder te adverteren of producten later te leveren. In een poging het personeelstekort weg te werken zijn de loonkosten van de beurskandidaat ‘plotseling gestegen’.

Coolblue heeft de tegenvaller volgens het FD pas laat opgebiecht aan de begeleidende banken.

De gedaalde winst kan betekenen dat beleggers minder willen betalen voor Coolblue. Banken schatten de marktwaarde op zo’n 4 miljard euro, met een uitschieter naar 6 miljard.

Uit de formulering van de verklaring van Zwart (pdf) valt op de maken dat Coolblue dit jaar niet meer naar de beurs zal gaan.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond