Deel dit artikel
-

Cryptostartup Confido komt met verklaring na ‘mislukte ICO’

De Nederlander achter het schimmige bedrijfje Confido, dat op internet de grootste exit scam ooit is genoemd, heeft via zijn advocaten weer van zich laten horen, maar veel duidelijkheid wordt niet verschaft.

De Nederlander met de naam Joost van Doorn werd de afgelopen weken genoemd als de spil van een groot cryptoschandaal. Nadat Confido via een ICO (Initial Coin Offering) op 7 november 374.000 dollar had opgehaald om een blockchainapp te bouwen waarmee pakketjes konden worden gevolgd, is de startup inclusief de inleg van de aardbodem verdwenen.

Via onder meer Reddit liet Confido nog wel weten dat er juridische problemen waren als gevolg van een eerder getekend contract. ‘Onze juridische adviseur verzekerde ons dat er minimale risico’s waren. Ik kan niet in details treden, maar hij had het fout. En het is een probleem.’

Daarna werden de site, het LinkedIn-profiel, het Twitterkanaal en de blogs op Medium opgeheven, wat het vermoeden wat oplichting alleen maar aanwakkerde. Een site beweerde dat de vermeende oprichters ‘niets wisten van het initiatief’ en dat Van Doorn – volgens zijn LinkedIn profiel e-commerce specialist bij Zalando in Berlijn – het slachtoffer zou zijn van identiteitsfraude.

De site van Confido is inmiddels weer in de lucht en daar staat een verklaring te lezen die is opgesteld door advocatenkantoor Jonkers & Van Gemert. Daarin wordt benadrukt dat Confido geen oplichterij is, maar dat ‘cliënt’ zijn profielen heeft moeten verwijderen omdat hij werd bedreigd.

Meest opvallend is de uitleg die verschilt van eerdere verklaringen: de ICO zou niet voldoende zijn geweest om het project van de grond te krijgen en dus zou zijn besloten om het project te stoppen. De inleg zou in een trustfonds zijn gestopt tot ‘nader orde’. Investeerders kunnen contact zoeken via een emailadres.

Dit bericht is 14 keer gedeeld

1 Reactie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond