Deel dit artikel
-

Datagebruik VodafoneZiggo omhoog, terwijl elektriciteitsgebruik daalt

Het datagebruik op VodafoneZiggo’s netwerken brak opnieuw records in 2021. Toch daalde het elektriciteitsgebruik afgelopen jaar daalde met 9 procent, zo blijkt uit het Impact Report 2021 dat het telecombedrijf vandaag publiceert.

Afgelopen jaar heeft Nederland thuiswerken omarmd, meer ontspanning gezocht op mobiele apparaten en veelvuldig gebruik gemaakt van Internet of Things-oplossingen, zoals een slimme thermostaat. Dat leidde tot 15 procent meer dataverbruik.

Ondanks de stijging in het datagebruik daalde het elektriciteitsgebruik. Hiervoor nam VodafoneZiggo allerlei energiebesparende maatregelen, waaronder energiezuinige apparatuur en slimmere koelsystemen.

Daarnaast beperkt het bedrijf de CO2-uitstoot door het gebruik van groene voertuigen, zoals e-scooters en bakfietsen voor hun monteurs. Ook zijn de mediaboxen voor televisiekijken steeds kleiner, duurzamer en energiezuiniger door gebruik van nieuwe technologieën.

De CO2-uitstoot van het totale bedrijf is met 27 prlocent gedaald ten opzichte van 2018. Het bedrijf streeft naar 50 procent vermindering in 2025. Daarbij bouwt VodafoneZiggo ook verder aan een duurzame kapitaalstructuur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond